Werk samen op Montessorinet met montessorileerkrachten en -studenten aan montessori op montessorischolen en kinderopvang in Nederland

Montessorinet wint Nationale Social Media Award Primair Onderwijs 2013

Amsterdam, 15 mei 2013 – EYE Filmmuseum Amsterdam

Montessorinet winnaar Nationale Social Media Awards 2013Community Montessorinet onderscheiden voor stimuleren samenwerking en professionalisering tussen leerkrachten in het Montessori-onderwijs.

Op de eerste dag van het Nationale Congres Onderwijs & Social Media 2013 heeft Montessorinet de Nationale Social Media Award in categorie primair onderwijs gewonnen. Deze award wordt toegekend aan baanbrekende projecten in het onderwijs waarbij het gebruik van sociale media centraal staat. De community Montessorinet gebruikt diverse social media-kanalen om leerkrachten in het Montessori-onderwijs te inspireren, te verbinden en faciliteert zo mensen met een hart voor Montessori om samen te werken aan goed en plezierig Montessori-onderwijs.

Samenwerken voor en door mensen met een hart voor Montessori

Op de besloten community Montessorinet delen nu zo'n 2590 mensen met een hart voor Montessori tips, links, lessen, lesideeën, materialen, ervaringen en blogs over onderwerpen in hun klas en school. Via Pinterest.com/montessorinet wordt inspiratie geordend en via Facebook & Twitter gedeeld.

Een jury met Pieter Gerrit Kroeger (voorzitter), Louis Hilgers, Remco Pijpers, Marco Derksen en Willem Karssenberg koos voor Montessorinet als winnaar, omdat via social media de samenwerking en professionalisering tussen leerkrachten in het Montessori-onderwijs wordt gestimuleerd.

De initiatiefnemer en oud-Montessorileerkracht Arne Keuning nam de prijs met veel trots in ontvangst in het EYE Filmmuseum in Amsterdam uit handen van Hans Hoornstra, voorzitter van het congres, bedankte alle Montessorileden die in de afgelopen jaren een bijdrage hebben geleverd aan Montessorinet en prees ook mede-genomineerde Wieke Heikoop (@Kermisjuf) met haar innovatieve project Hallo Wereld op de rijdende school.

Snelle groei

Montessorinet is gestart op 1 januari 2010 om samenwerking en uitwisseling tussen leerkrachten op montessorischolen in Nederland te stimuleren. In enkele jaren is Montessorinet gegroeid naar een interactieve community met meer dan 2500 leden, die zelfgemaakte lessen, werkbladen, tips, vragen, ervaringen en links delen met andere montessorileerkrachten en montessoristudenten.

Delen en uitwisselen

Montessorileerkrachten willen hun zelfgemaakte lessen, kennis en ervaring graag delen met collega’s. In de afgelopen jaren zijn vele blogs geschreven, honderden lessen geplaatst en vele duizenden tips en reacties gegeven. De groei van het aantal leden en de vele interactie geeft aan dat er binnen het montessori-onderwijs behoefte is aan het delen van kennis en het samenwerken aan goed montessori-onderwijs.

Voor en door Montessorianen

Montessorinet is voor en door mensen met een hart voor montessori-onderwijs en die samen willen werken aan goed montessori-onderwijs. Naast de besloten community www.montessorinet.nl maken ook de websites www.montessori-links.n en www.montessori-vacatures.nl onderdeel uit van het initiatief van oud-montessorileerkracht Arne Keuning.

Samenwerken

Arne Keuning werkt voor Montessorinet veel samen met o.a. Kosmisch Concreet van montessorileerkracht Andre Gilara om het montessori-onderwijs een inhoudelijke (digitale) impuls te geven. Met Kosmisch Concreet geeft Andre Gilara montessorileerkrachten concrete inhoudelijke tips over kosmisch onderwijs (KOO). Iedere leerkracht kan dit vertalen naar zijn/haar eigen kosmische lessen in zijn of haar klas.

Montessorinet is voor en door mensen geïnteresseerd in montessori-onderwijs en die samen willen werken aan goed en plezierig montessori-onderwijs